• Lorem ipsum
Laurenz V. Laurenz V.  Niederösterreich Forbidden Grüner

Laurenz V. Niederösterreich Forbidden Grüner

Een mooie fruitige wijn. Doordat er een vleugje restsuiker in de wijn overgelaten is ontstaat er een mooie complexiteit aan fruitige aroma's. Met zijn frisse zuren en sappige tropische aroma's ontstaat er een mooie balans in het glas. verboden (is) goed! Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Proefnotitie
Een mooie fruitige wijn. Doordat er een vleugje restsuiker in de wijn overgelaten is ontstaat er een mooie complexiteit aan fruitige aroma's. Met zijn frisse zuren en sappige tropische aroma's ontstaat er een mooie balans in het glas. verboden (is) goed!

Bodem
De druiven voor deze Veltliner worden voornamelijk geteeld in grindbodems van de regio Kamptal en Kremstal.

Oogst
Het seizoen 2018 begon matig. In feite begon het als een nogal "warme winter" met een zeer milde januari en in februari, wanneer we normaal gesproken temperaturen onder het vriespunt van min vijftien graden Celsius zouden verwachten, daalde het kwik zelden onder nul. Dit leidde tot een warme en regenvrije lente, met als hoogtepunt een droge en hete zomer. Van half april tot augustus hadden we ongewoon warme zomeromstandigheden, in combinatie met af en toe stortbuien. Deze broodnodige regenval voedde onze wijnstokken om een ​​gestage groei en rijping te garanderen, met ongeveer 300 liter regen tot de oogsttijd. Twee kille weken midden maart veranderden in een zeer warme april, wat een vroege ontluiking veroorzaaktdie plaatsvond rond 6 tot 7 april, gevolgd door een warm en droog voorjaar en een zeer hete zomer. In de eerste twee weken van juli werd ijverige gewasverdunning (groene oogst) uitgevoerd en dit was van cruciaal belang om de gewenste fysiologische rijpheid te bereiken. Een droge en warme september moedigde de druiven aan om te rijpen met een uitstekende fysiologische rijpheid en de oogst vond ongeveer drie weken eerder plaats dan onze langjarige gemiddelde pluktijd op 10 september en duurde tot en met 19 oktober. De typisch verkoelende effecten van Kamptal-nachten helpen om de frisheid en aromatische eigenschappen van het fruit te behouden, en dankzij de zeer selectieve oogst konden we de druiven koelen en het fruitige karakter van onze GRUNER's behouden. De fermentatie begon snel en werd temperatuurgecontroleerd voltooid zonder incidenten. Verlengde rijping op de droesem resulteert in elegante wijnen met een lange levensduur en een frisse, levendige en heldere zuurgraad. De vintage van 2018 is een zeer elegante, zeer pittige vintage met een scala aan fruitgedreven aroma's, die de verschillende terroir-aspecten van onze geliefde Kamp-vallei laten zien.

Vinificatie
100% op RVS

Wijn & Spijs
Lekker bij (fruit) salades, groente salades, asperges, aperatief, maar ook zeker de japanse keuken.

LandOostenrijk
WijnhuisLaurenz V.
StreekNiederösterreich
WijnsoortWitte wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage12%
DruivensoortGrüner Veltliner
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen