• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8.5
Terra d' Alter Terra d'Alter Tinto Trincadeira, Aragonez & Syrah

Terra d'Alter Tinto Trincadeira, Aragonez & Syrah

Terra d'Alter Tinto heeft een aroma van rijp rood fruit, pruimen en kruiden. De smaak is fruitig met rijpe, zachte tannines. De afdronk van de Terra d' Alter Tinto is lang en fruitig. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
De wijn heeft een aroma van rijp rood fruit, pruimen en kruiden. De smaak is fruitig met rijpe, zachte tannines. De afdronk is lang en fruitig.

Ligging
Alentejo is een uitgestrekt gebied in de zuidelijke helft van Portugal, tegen de Spaanse grens. Het beslaat ongeveer één derde van de totale oppervlakte van Portugal. Het is een land van olijfbomen, wijngaarden en kurkeikebossen. In de zomer is het er heet en droog. De regio is van oudsher bekend om zijn rode wijnen, die over het algemeen vol en fruitig zijn. Door gebruik te maken van moderne vinificatietechnieken, komen er ook steeds meer interessante witte wijnen uit de Alentejo. Alentejo is een wijngebied in beweging. Door de combinatie van het extreme klimaat, lokale druivenrassen en moderne wijnbereiding worden hier spannende wijnen gemaakt die over de hele wereld de aandacht trekken.

Eten & Drinken
Heerlijk bij varkenshaasmedaillons met groene peperroomsaus, gegrild vlees, wild en kazen.

Vinificatie
Vergisting onder gecontroleerde temperatuur. 6 maanden rijping op houten vaten.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen