• Lorem ipsum
El Tocador El Tocador Tempranillo Old Vines

El Tocador Tempranillo Old Vines

El Tocador Tempranillo Old Vines heeft de smaak van bessenjam en wordt gladgestreken met lichte vanille en delicate melkchocolade en geroosterde Java-boon. In de mond is de wijn droog, vol met stevige maar rijpe fluweelzachte tannines en een lange afdronk Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Een oude legende zegt dat er lang geleden in een afgelegen dorp in het hart van Spanje de beste wijngaarden waren die men zich ooit zou kunnen herinneren. Deze wijngaarden behoorden toe aan een ridder die bekend staat als El Tocador. Een paar eeuwen later hebben zijn de wijngaarden gevonden en is besloten om El Tocador te eren met deze wijn. De wijnstokken van deze wijn zijn meer dan 30 jaar oud en groeien in een extreem landklimaat met lange hete zomers. Per hectare zijn de opbrengsten laag; 25 hl/ha en de wijn is extreem geconcentreerd. De wijnstokken groeien als een struik, waarvan alleen de top gesnoeid wordt. Na de oogst vindt maceratie 48 uur plaats bij een temperatuur van 5°C. De fermentatie vindt plaats gedurende 12-18 dagen bij een temperatuur van 24-28 °C. De wijn rust en ontwikkelt zich nog 6 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten.

Proefnotitie:
Heldere diepe robijn-paarse kleur. Onderscheidende aroma’s met tonen van zwarte kersen en bosbessenjam. De smaak van bessenjam geeft sappigheid aan de wijn en wordt gladgestreken met lichte vanille en delicate melkchocolade en geroosterde Java-boon. In de mond is de wijn droog, vol met stevige maar rijpe fluweelzachte tannines en een lange afdronk.

Wijn en spijs:
Gegrild, rood vlees en harde kazen.

LandSpanje
WijnhuisEl Tocador
Streek Castilla-La Mancha
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage14%
DruivensoortTempranillo
SmaakDroog, vol, fluweelzachte tannines en een lange afdronk.
GerechtGegrild, rood vlees en harde kazen
Klantbeoordelingen