• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Yalumba Yalumba The Guardian Eden Valley Shiraz-Viognier

Yalumba The Guardian Eden Valley Shiraz-Viognier

Deze diep kersenrode wijn bestaat uit de (met de hand geplukte) druivensoort Shiraz, met hieraan toegevoegd een kleine hoeveelheid Viognier. Yalumba The Guardian Eden Valley Shiraz-Viognier heeft geuren van rijpe pruimen, koffie, kruiden en chocolade. De Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Eden Valley is gelegen in het zuiden van Australië. Deze wijn is voor het eerst geheel afkomstig van Eden Valley Shiraz en Viognier wijngaarden. Er is een grote diversiteit in de Eden Valley Shiraz wijngaarden, waardoor er veel verschillende stijlen geproduceerd worden. Van subtiele aroma’s tot volle en rijke wijnen. Wat hen echter allemaal kenmerkt is de onderliggende finesse en zuiverheid, het stempel van Eden Valley Shiraz.

Druivensoort(en)
95% Shiraz en 5% Viognier

Vinificatie
Moderne vinificatie. De wijn wordt eerst 12 maanden opgevoed op Franse en Hongaarse vaten (waarvan 13% nieuwe eiken vaten) om daarna te rijpen op Amerikaanse en Franse vaten.

Proefnotities
Deze diep kersenrode wijn bestaat uit de (met de hand geplukte) druivensoort Shiraz, met hieraan toegevoegd een kleine hoeveelheid Viognier. De wijn heeft geuren van rijpe pruimen, koffie, kruiden en chocolade. De smaak is intens en krachtig, de afdronk lang en geconcentreerd.

Eten & Drinken
Serveer deze krachtige wijn met rijke vlees gerechten, lamsvlees of wild. De wijn kan nu gedronken worden, maar kan ook nog 5 tot 7 jaar worden opgelegd.

Bijzonderheden
Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie dat haar verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving serieus neemt. In 2007 mocht Yalumba als eerste wijnbedrijf in de wereld de Climate Protection Award in ontvangst nemen. Wine Enthusiast Magazine heeft Yalumba, ‘Australia’s oldest family owned winery’ afgelopen jaar geëerd met de ‘New World Winery of the Year’ award als onderdeel van de Wine Star Awards 2009.

LandAustralië
WijnhuisYalumba
StreekZuid Australië
WijnsoortRode wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage
DruivensoortShiraz, Viognier
Klantbeoordelingen