• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Villa Trasqua Villa Trasqua Nerento Chianti Classico Gran Selezione

Villa Trasqua Nerento Chianti Classico Gran Selezione

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Druivensoort(en)
100% Sangiovese
Proefnotities
Een intens robijnrode wijn met een licht granaatrode tint. In de neus is de wijn rijk, delicaat met kruidige tonen van tijm en drop. Dit zorgt voor een soepele wijn met voldoende structuur, stevigheid en een mooie zachte afdronk.
Eten & Drinken
De Villa Trasqua Nerento Chianti Classico Gran Selezione past erg goed bij gebraden vlees, wildzwijn, wild en gerijpte schapenkaas.
Vinificatie
Alle druiven zijn afkomstig van één wijngaard: Vigna Nerento. De Nerento bevat druiven die met hand worden geoogst op traditionele wijze waarbij innovatieve methodieken worden omgezet, in full-bodied wijnen met de hulp van de ervaren wijnmaker Franco Bernabei. Het rijpingsproces bedraagt een periode van 30 maanden in kleine vaten van Frans eiken gevolgd door een rijping op fles voor 3 maanden.
Ligging
Het Villa Trasqua Estate kan worden gevonden in het hart van Toscane, middenin het productiegebied van de Chianti Classico met zijn beroemde symbool van de zwarte haan. Op een steenworp afstand ligt het majestueuze kasteel van Monteriggioni. Het landgoed met 56 hectare aan wijngaarden is hier te vinden op de Trasqua vlakte, waar Sangiovese en andere traditionele druivensoorten voortdurend gezegend worden door de zon en gestreeld worden door de wind.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen