Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Thokozani

Het Thokozani project ging in 2005 van start. Met dit project wil Diemersfontein deelname en ontwikkeling realiseren van mensen die geen mogelijkheid tot scholing en geen middelen hebben om zelf iets op te bouwen. In 2007 werd het Thokozani initiatief beloond met het WIETA certificaat voor ethische handel in agricultuur. Thokozani betekent "laat ons vieren". De filosofie van dit bijzondere wijnhuis, om de lokale bevolking te laten delen in het succes, sluit hier naadloos op aan. De personeelsleden van Thokozani zijn aandeelhouder en samen voor 30% eigenaar van het bedrijf. De grootste aandeelhouder in het bedrijf heeft een minderheidsbelang van 40% waardoor belangrijke beslissingen in overleg moeten worden genomen. Dit is de ultieme vorm van "empowerment".

Thokozani heeft behalve een wijnhuis ook ruimtes voor beurzen en congressen, een prachtige restaurant, guesthouses en een kunstatelier. Het etiket op de Thokozani flessen is een moderne uiting van inheemse kunst. Als onderdeel van het oudere en grotere Diemersfontein Wine & Country estate, produceert het jonge wijnhuis Thokozani populaire wijnen van grote kwaliteit. De kennis van het terroir en vinificatie van druiven uit deze regio zijn ongeëvenaard. Hierdoor biedt Thokozani wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!