• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Santiago 1541 Santiago 1541 Chardonnay

Santiago 1541 Chardonnay

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Santiago 1541 Chardonnay
Deze wijn, de Santiago 1541 Chardonnay is ideaal om zo te drinken of bij lichte gerechten.
Druivensoorten
Chardonnay
Klimaat
Het klimaat is vochtig mediterraan met matige, regenachtige winters en warme, droge zomers met koele nachten. Er valt een jaarlijkse neerslag van gemiddeld 700 mm. Deze eigenschappen zorgen voor de productie van gezonde druiven met een fijne textuur en een opvallend aroma.
Vinificatie
De druiven worden tijdens de oogst verzameld in bakken van 350 Kg. Wanneer de druiven zijn geselecteerd  worden de trossen pneumatisch geperst.
De gisting vindt plaats in roestvrij stalen vaten waarbij temperatuur tussen 19 ⁰C en 17 ⁰C schommelt. Het gistingsproces duurt 16 dagen. Hierdoor wordt het maximum aan aroma’s en raskenmerken verkregen.
Proefnotities
Een smaakvolle wijn met een mooie bleekgele kleur met gouden tinten en tonen van rijp fruit zoals peer, mango en ananas. De wijn is goed in balans, heerlijk fris en sappig met zachte citrustonen en een aangename afdronk.
Eten & drinken
Combineert perfect met salades, vis en schelpdieren en lichte desserts.
Herkomst
Central Valley
Wijngaarden:
De grond is sedimentair met een gemiddelde textuur. De grond is leemachtig tot kleiachtig lemig en is gedraineerd. Het land is vlak heeft een passende vruchtbaarheid.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen