• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Salentein Salentein Single Vineyard San Pablo Chardonnay

Salentein Single Vineyard San Pablo Chardonnay

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De druiven van  de Salentein Single Vineyard Chardonnay zijn afkomstig van het San Pablo Estate, dat 1605 meter boven de zeespiegel ligt in de Uco Valley. De wijngaard is in 2002 beplant met Chardonnay met een dichtheid van 10.000 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden geïrrigeerd met zuiver smeltwater uit de Andes. De bodem bestaat uit zanderig leem met een hoog percentage klei. Uitstekende drainage en lage vruchtbaarheid.

Druivensoort(en)

100% Chardonnay.


Vinificatie

De druiven zijn met de hand geoogst in plastic bakken. Voor het maken van deze wijn is de oxidatieve methode gebruikt. De trossen zijn in het geheel geperst en voor de fermentatie is het most verwijderd. De fermentatie is uitgevoerd op een temperatuur tussen de 18 en 20 graden celcius. De wijn heeft gerijpt in Franse eiken vaten.


Proefnotities

Intense en complexe aroma's. Mooie, vettige wijn. Het minerale karakter alsmede de uitstekende natuurlijke zuren resulteren in een unieke wijn, net als het terroir waar de druiven vandaan komen.

Eten & Drinken

Heerlijk bij diverse visgerechten; gebakken of gegrilde tong en tonijn. Een simpel gegrild of gebakken kippetje wordt een delicatesse. Ook met kalfsvlees is dit een heerlijke combinatie.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen