• Lorem ipsum
Quinta do Vesuvio Quinta do Vesuvio 1998 Vintage Port

Quinta do Vesuvio 1998 Vintage Port

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Quinta do Vesuvio 1998 bij 6 flessen in originele houten kist.
Quinta do Vesuvio 1998 komt van een prachtig gelegen wijngoed met wijngaarden op een afgelegen, liggende plaats in de bovenloop van de Douro-rivier. Van Quinta do Vesuvio komen vintage ports van wereldklasse!  In 1989 verwierf de familie Symington dit fantastische wijngoed (=Quinta).
Bekroning(en)
89 punten Winespectator

Druivensoort(en)

De druivensoorten zijn Touriga, Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz.

Vinificatie

Alle druiven worden handmatig geoogst. Eén van de weinige Quinta’s waar men de druiven nog met de voeten treedt. De wijn wordt zeer traditioneel gemaakt. Hij wordt op grote Pipes (wijnvat van 550l.) gerijpt.

Proefnotities

Een intense inktzwarte kleur. In de neus viooltjes en lentebloemen. Peperig en spicey. Zwarte bessen en bramen combineren met bittere chocolade. Lange, complexe en rijke smaak die lang aanhoud. De tannine is ferm en voegt structuur toe. Een perfecte Vintage Port met een fluwelige structuur en veel power.

Eten & Drinken

Zet de fles twee dagen voor serveren rechtop zodat eventueel depot naar de bodem kan zakken of decanteer de wijn door een zeefje. Zeker als hij wat ouder is kan er depot zijn. Een krachtige Port als deze past het beste bij krachtige kazen.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen