• Lorem ipsum
Pol Roger Pol Roger MAGNUM Champagne Sir Winston Churchill 2006

Pol Roger MAGNUM Champagne Sir Winston Churchill 2006

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.
Pol Roger Champagne Sir Winston Churchill MAGNUM 2006

De druiven voor deze Pol Roger Champagne Sir Winston Churchill MAGNUM Champagne komen uitsluitend uit de Grand Cru wijngaarden. Belangrijk zijn de 7 km lange kelders, die tot de koudste (± 9 °C) van de Champagnestreek behoren. Hoe lager de temperatuur, hoe langzamer de gisting, hoe fijner de belletjes en voller het boeket.
Pol Roger Sir Winston Churchill MAGNUM is er zolang de voorraad strekt.
          

Bekroningen

95 punten Wine Spectator - 98 punten Decanter

Druivensoort(en)

Pinot Noir en Chardonnay. De samenstelling wisselt elk jaar maar de Pinot Noir is altijd dominant aanwezig. De exacte blend is een goed bewaard familiegeheim.

Vinificatie

De wijn wordt volgens de traditionele methode gemaakt en krijgt een tweede gisting in de fles in het koelste deel van de kelders. Dat resulteert in een zachtere en elegantere mousse.

Proefnotities

Prachtige geel gouden kleur. Breed in de geur met hints van boter, champignons, gekonfijt citrusfruit en noten. Zeer complex. In de smaak is de wijn sappig en goed gebalanceerd. Een mooie frisheid, vrij zacht en spannend. Deze wijn heeft concentratie en diepte. Subtiele en elegante wijn met een zeer lange afdronk.

Eten & Drinken

Bij gerechten komt deze wijn nog beter tot zijn recht. Combineer met rijke visgerechten of gerechten van wit vlees. Sommigen zullen echter de wijn prefereren bij een goede sigaar. De wijn heeft zeker nog potentie om te ouderen op fles waardoor er nog meer complexiteit ontstaat.

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen