• Lorem ipsum
  • -12%
  • Aanbieding
  • ,4-04-2021
Oxford Landing Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc

Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc

€6,99
€7,95
Een ongewoon lichte Sauvignon Blanc uit Australië. Het lage alcoholpercentage maakt Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc lekker toegankelijk. Dit in combinatie met het heerlijke frisse fruit van grapefruit, passiefruit en vers gemaaid gras. Oxford Landi Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De wijngaard van Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc ligt aan de oevers van de majestueuze Murray River in Zuid-Australië. Deze is vernoemd naar een plaatsje in de buurt, waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Vroeger lieten herders hier hun schapen grazen, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van down-to-earth mensen die met trots de kwaliteitswijnen maken zoals de Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc, waarvan over de hele wereld wordt genoten!
Druivensoort(en)
100% Sauvignon Blanc.
Vinificatie
De druiven worden tijdens het koelste deel van de ochtend geplukt en rijpen op de schil om het maximale aan smaak te behouden. Tijdens de koele fermentatie worden aromatische gisten toegevoegd aan de schillen van de Sauvignon Blanc. Een deel van de druiven wordt gefermenteerd met behulp van inheemse gisten om de complexiteit op het midden-pallet te bevorderen.
De zandbodem van Oxford Landing Estates vereist een zorgvuldig waterbeheer om uitdroging tijdens de zomermaanden te voorkomen. De wijngaarden hebben een irrigatie- en luifelsysteem en deze zijn afzonderlijk in te stellen zodat op iedere locatie een goede balans van licht en schaduw wordt bereikt, waardoor de fruitkwaliteit wordt geoptimaliseerd.
Proefnotities
Strogeel van kleur met een lichtgroene tint. Deze verfrissende crispy Sauvignon Blanc heeft mooie aroma's van grapefruit, groene papaja, guave en hints van brandnetel. Het levendige palet heeft citrusvruchten en heerlijke lagen van tropisch fruit, citroengras en passievruchten. Een prachtige uitgebalanceerde wijn met fijne natuurlijke zuren en een verfrissende afdronk.
Eten & Drinken
Heerlijk in combinatie met couscous, garnalen, forel, Sint Jacobsschelpen, kipgerechten en gerechten met venkel

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen