• Lorem ipsum
Montes Montes Limited Selection Cabernet - Carmenere

Montes Limited Selection Cabernet - Carmenere

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon - Carménère, hier zijn de druivenranken gelegen op de hellingen van Apalta vallei in Colchagua aan de Tinguiririca rivier. De bodem van Montes Limited Selection Cabernet - Carmenere is arm met beperkt organisch materiaal. De combinatie van verkoelende wind uit de oceaan en Andes en de breedtegraad zorgt voor perfecte rijping van de druiven.

Bekroningen
Een 9 in De Grote Hamersma 2014

Wijnhuis: Montes

 

Druivensoort(en)

70% Cabernet Sauvignon en 30% Carménère

Vinificatie

De wijn wordt traditioneel gemaakt. Lagering gebeurt 6 maanden op Amerikaanse eiken vaten daarna wordt de wijn minmaal gefilterd zodat hij erg puur blijft.

Proefnotities

De Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon - Carménère heeft een prachtige diepe robijnrode kleur. De geuren zijn die van zwart fruit, butterscotch en specerijen. De houtopvoeding geeft de wijn een vanille geur en draagt bij aan de complexiteit. De wijn heeft veel body maar is tegelijkertijd vriendelijk van karakter. De afdronk is stevig met tannine met een subtiele zoetheid van de Carmènére druif.

Eten & Drinken

Te serveren bij rijke vleesgerechten en wildgerechten. Ook heerlijk bij belegen en rijke kaassoorten. Decanteer de wijn van tevoren zodat de wijn meer geuren krijgt. De wijn is nu goed op dronk maar kan tot 5 jaar na oogstjaar gedronken worden.

Bijzonderheden

De Montes Limited Selection serie geeft altijd een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen