• Lorem ipsum
Moët & Chandon Moët & Chandon Grand Vintage 2013

Moët & Chandon Grand Vintage 2013

Moët & Chandon Grand Vintage 2013 heeft een lichtgouden kleur met verfijnde, aanhoudende mousse. Rijp, vol herfstige tonen van kastanje, noten en honing. Daarna geconcentreerd fruit zoals ingelegde citroen en nectarine. Direct, energiek en met een mooie g Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Grand Vintage Collection
De Grand Vintage 2013 is alweer de 75e vintage in de geschiedenis van Moët & Chandon. De prestigieuze Grand Vintage Collection bevat de fijnste wijnen van één oogstjaar. Deze vintage champagnes worden al gemaakt sinds 1842 en uitsluitend in bijzondere wijnjaren. De Grand Vintage 2013 is de meest recente in de opeenvolging van vintages met een -3 op het einde, vrijwel ononderbroken sinds 1923 (de uitzondering was 1963).

Vinificatie
Elke Grand Vintage heeft zijn eigen persoonlijkheid, die wordt gecreëerd door de keldermeester van Moët & Chandon. Hij gebruikt al zijn creativiteit en kennis om een wijn te maken, die iets vertelt over dat specifieke jaar. De Grand Vintage Blanc 2013 is gemaakt van druiven die in oktober zijn geoogst, wat uitzonderlijk laat is. Het leverde een bijzondere champagne op met een onmiddellijk aanwezige rijpheid, een champagne vol herfstaroma’s met een energieke en uitgebeitelde balans.

Proefnotitie
Lichtgouden kleur met verfijnde, aanhoudende mousse. Rijp, vol herfstige tonen van kastanje, noten en honing. Daarna geconcentreerd fruit zoals ingelegde citroen en nectarine. Direct, energiek en met een mooie gebeeldhouwde structuur en verfijnde aciditeit. Rijp, rijk en levendig met een plezierige bittere toets van witte grapefruit.

Eten & Drinken
Lekker bij varkensvlees, maar ook bij schelpdieren en rijke vis zoals zalm en tonijn. De champagne past ook goed bij milde en zachte kazen.

LandFrankrijk
WijnhuisMoët & Chandon
StreekChampagne
WijnsoortMousserende wijn
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage12,5%
DruivensoortChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Klantbeoordelingen