Masseria Pietrosa Biro Rosso Salento
Masseria Pietrosa Biro Rosso Salento
Bodem: De bodem is divers en bestaat voornamelijk uit kalk, klei en Terra Rossa.
Opbrengst: Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.
Oogst: De oogst geschiedt volledig manueel in de tweede helft van september.
Vinificatie: Temperatuur gecontroleerde schilinweking, gevolgd door een
alcoholische fermentatie. Daarna rijpt de wijn gedurende 4 maanden in barriques
van Frans eikenhout.
Druivenras: 40% Primitivo, 30% Malvasia Nera en 30% Negroamaro.
Proefnotitie: In de neus aroma's van rijpe kersen en pruimen, chocolade en
specerijen. De aanzet is vol en rijk, gevolgd door een sappige, zachte en lange
afdronk.
Temperatuur: Serveertemperatuur tussen de 16°C en 18°C.
Lekker bij: Past goed bij rood vlees, gegrilde vleesgerechten en rijpe kazen.