• Lorem ipsum
  • Topwijn
Marchesi di Barolo Marchesi di Barolo Serragrilli Barbaresco

Marchesi di Barolo Serragrilli Barbaresco

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Marchesi di Barolo, Barbaresco Serragrilli is een bescheiden heuvel gelegen in de gemeente Neive. Door de zonnige zuidwestelijke ligging zijn de Nebbiolo druiven blootgesteld aan de zon tot in de late avond. De bodem van Marchesi di Barolo Serragrilli is compact.
Bekroningen
91 punten Parker.
92 punten James Suckling
Druivensoort(en): 100% Nebbiolo.           
Vinificatie: De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens snel naar de kelder gebracht waar ze ontsteeld worden en zachtjes gekneusd. Daarna ondergaan de druiven fermentatie onder gecontroleerde temperatuur van 28-30 graden celsius in roestvrijstalen tanks. Macceration van de schillen duurt 8 dagen waarin het sap regelmatig van de bodem naar de bovenkant van de tank wordt gebracht om elegante tannine en mooie kleur aan de wijn te geven. Na de fermentatie worden de natuurlijke suikers van de druif volledig omgezet in alcohol. De wijn wordt overgeplaatst in betonnen tanks met glasvezel. Post-fermentatie op een temperatuur van 22 graden. De Barbaresco rijpt nog in eikenvaten gedurende 1 jaar, gedeeltelijk Sloveense of Franse eiken vaten en een ander gedeelte in kleine Franse eikenhouten vaten. Vervolgens wordt alles geblend in klassieke Sloveense vaten. De wijn rijpt nog 12 maanden op fles.
Proefnotitie: Granaatrode kleur met robijnrode reflecties. Intens aroma met daarin duidelijk aanwezig fruit, rozen en kruiden. De smaak is vol, elegant en stevig en ook hier komen tonen van fruit, rozen en kruiden naar voren.
Eten & drinken: Door de stevige structuur past deze wijn goed bij hoofdgerechten met rood vlees, pasta's, stoofschotels en oude kazen.
Bijzonderheden: Deze wijn kan nog heel lang bewaard worden, tot 20 jaar na oogstjaar!

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen