Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Les Cassagnes De La Nerthe Côtes Du Rhône Villages

 
18,49
+
EXTRA KORTING PER DOOS:
Aantal 6+
Prijs 17,95


Les Cassagnes De La Nerthe Côtes Du Rhône Villages ligt ten zuiden van het dorp Châteauneuf-du-Pape, aan de weg naar Sorgues. Les Cassagnes De La Nerthe Côtes Du Rhône Villages is één van de oudste wijndomeinen van de AC Châteauneuf-du-Pape. Het kasteel is gebouwd in de eerste helft van de 18e eeuw, het domein zelf stamt al van twee eeuwen daarvoor. Verschillende eigenaren hebben een belangrijke rol gespeeld in de grote geschiedenis van La Nerthe. Bijzonder is dat alle 90 ha aan wijngaarden rond het Château liggen, wat zeldzaam is in Châteauneuf. De wijngaarden worden al sinds lange tijd op biologische wijze bewerkt. De bodem is karakteristiek voor Châteauneuf.

Bodem
De bodem bestaat uit zand, zandsteen en kalksteen.

Leeftijd
De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar oud.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel en Les Cassagnes De La Nerthe Côtes Du Rhône Villages worden zowel in de wijngaarden, als op de sorteertafels streng geselecteerd.

Vinificatie
De druiven ondergaan een korte schilinweking. Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt "sur lie" in roestvrijstalen vaten.

Inhoud:
  • 75 cl
Land:
Frankrijk
Streek:
  • Côtes du R

Heeft u vragen of wilt u telefonisch een bestelling doen?
Wij staan u graag te woord.

0172 820065 of info@lekkerflesjewijn.nl

Klantbeoordelingen
(9.3/10)
608 beoordelingen