• Lorem ipsum
Lequin-Colin Santenay Blanc Les Hâtes

Lequin-Colin Santenay Blanc Les Hâtes

€22,95
Op voorraad
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Santenay ligt aan de voet van Les Trois Croix (521 meter), de hoogste 'berg' van de Côte d'Or, 15 km van Beaune en dit is de zuidelijkste plaats van de Côte d'Or. Het hart van de Bourgogne. Deze wijn wordt geproduceerd op een ondergrond van krijt en steen.

Druivensoort(en)

De druiven zijn hand geplukt en worden meteen in de wijngaard gesorteerd; de sorteertafel wordt naar de druiven gebracht in plaats van andersom. Het doel hiervan is dat de goede druiven zo kort mogelijk bij de mindere druiven zitten.

Vinificatie

De druiven worden gekneusd met een pneumatische pers. Dat duurt 3 tot 3,5 uur. Na een lichte ‘debourbage’ (het vlak voor de gisting verwijderen van de resten van schillen en stelen), gaan de sappen rechtstreeks naar de vaten (15 tot 20% nieuw). In de vaten vindt de alcoholische en malolactische fermentatie plaats. Batonnage (het roeren van de gistende most) vindt geregeld plaats gedurende het rijpingsproces.

Proefnotities

Deze witte Santenay laat een mooie volle rijpheid zien. In de mond een goede structuur met diepte, mineraliteit en complexiteit. Verrassende elegante, frisse Bourgogne!

Eten & Drinken

Geniet van deze wijn bij rijke visgerechten, salades en gevogelte. Kan toto 4 jaar na de oogst worden gedronken. 2009 was een groot jaar in de Bourgogne.

Bijzonderheden

 

In 1997 is de familie Lequin gestopt met het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. De grond werd alleen gevormd door het ploegen. Dit was de eerste stap naar biologisch en duurzaam werken, dat werd gestart in 2009.

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen