• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8.5
Langlois-Chateau Langlois-Chateau Saumur-Champigny

Langlois-Chateau Saumur-Champigny

Langlois-Chateau Saumur-Champigny is donkerrood van kleur. De geur wordt gedomineerd door rood fruit, met name aardbeien en kersen. Deze fruitigheid komt ook in de smaak terug. De afdronk is mild, met mooie specerijen en een lange, frisse afdronk. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
De wijn is donkerrood van kleur. De geur wordt gedomineerd door rood fruit, met name aardbeien en kersen. Deze fruitigheid komt ook in de smaak terug. De afdronk is mild, met een mooie toets van specerijen en heeft een lange, frisse afdronk.

Ligging
Het terroir van Saumur-Champigny ontleent zijn naam aan het Latijnse 'Campus-Ignis' wat 'vuurveld' betekent. Deze silico-kalksteenbodem geeft de wijn fijne en zijdeachtige tannines die heel anders zijn dan in de Saumur appellatie, bestaande uit voornamelijk klei en kalksteenbodems. Het zand (aan de oppervlakte) van de silico-kalksteenbodem staat 's nachts de overdag opgeslagen warmte af. De wijngaarden bevinden zich rondom Dampierre sur Loire en zijn Terra Vitis gecertificeerd.

Eten & Drinken
Door het frisfruitige karakter en complexiteit zeer geschikt als maaltijdbegeleider. Uitstekend bij lichte vleessoorten, gevogelte en stevigere visgerechten.

Vinificatie
Na de oogst ondergaat het sap een vergisting in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, alwaar het sap verblijft tot aan de botteling in het opvolgende voorjaar. Serveer licht gekoeld.

LandFrankrijk
WijnhuisLanglois-Chateau
StreekLoire
WijnsoortRode wijnen
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13%
Druivensoort100% Cabernet Franc
SmaakFruitig, Licht
GerechtGegrild vlees, Gevogelte, Vis
Klantbeoordelingen