• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8.5
Langlois-Chateau Langlois-Chateau Saumur Blanc

Langlois-Chateau Saumur Blanc

Langlois-Chateau Saumur Blanc is een spatzuivere, strakke, 100% Chenin Blanc. Strogeel en helder van kleur. Frisse geur waarin we appel, citrusfruit, witte bloemen en exotisch (steen)fruit kunnen herkennen. Langlois-Chateau Saumur Blanc is een karaktervol Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Productomschrijving
Spatzuivere, strakke, 100% Chenin Blanc. Strogeel en helder van kleur. Frisse geur waarin we appel, citrusfruit, witte bloemen en exotisch (steen)fruit kunnen herkennen. Karaktervolle, frisdroge Loirewijn met een fruitige en ronde smaak, veel lengte en een frisse afdronk.

Ligging
Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van dit land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. Verder stroomafwaarts volgt het wijngebied Touraine (Vouvray, Chinon, Bourgueil) en iets verder op de linkeroever het kleine wijnstadje Saumur, met zijn prachtige kasteel hoog op een heuvel.

Eten & Drinken
Naast een heerlijke wijn als aperitief een uitstekende begeleider van asperges en andere, niet te kruidige, groentenschotels, schelp- en schaaldieren (denk aan het bekende Franse plateau 'fruits de mer'), kip, gevogelte en geitenkaasjes.

Vinificatie
Handgeplukt fruit, vergisting 'sur lie' op foedres gedurende ongeveer 4 maanden. Expressief, sappig, witte bloemen en exotisch (steen)fruit.

LandFrankrijk
WijnhuisLanglois-Chateau
StreekLoire
WijnsoortWitte wijnen
Inhoud75 cl
Alcoholpercentage13%
DruivensoortChenin Blanc
SmaakFris, Rond, Zuiver
GerechtAsperges, Schaal- en schelpdieren, Geitenkaas
Klantbeoordelingen