• Lorem ipsum
Gritsch Gritsch Steinporz Gruner Veltliner Smaragd

Gritsch Steinporz Gruner Veltliner Smaragd

Koop 6 voor €21,50 per stuk en bespaar 2%
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Gritsch Steinporz Gruner Veltliner Smaragd, Mauritiushof dateert uit de 13e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt door monniken om druiven te verzamelen. Sinds 1799 is het gebouw eigendom van de familie Gritsch die de traditie van wijn maken gestart is. Vandaag de dag staat dit erfgoed voor de toekomst van deze traditie en komt hier nder andere de Gritsch Steinporz Gruner Veltliner Smaragd vandaan.

Franz-Josef en Maria Theresia Gritsch zijn de 7e generatie die de traditie voortzet die eeuwen geleden is begonnen: een passie voor wijn.  Ons uitgangspunt uit zich in het streven naar de beste kwaliteit, altijd in harmonie met de natuur.

De grootste wijngaarden van de Wachau zijn niet alleen uniek in hun fysieke aanwezigheid en het landschap, maar ze bieden ook de ideale omstandigheden voor de teelt van druiven. Middelen van honderden jaren terug werken mee aan de rijkdom en de diverse potenties van het landgoed. Bovendien, zijn ze zo de verwaarloosde en braakliggende Atzberg opnieuw aan het verbouwen. Dit is een heerlijk uniek en speciaal terrein, waar zeer opmerkelijke wijnen verbouwd gaan worden in de komende decennia.  

Druivensoort(en)
Gruner Veltliner
Gelegen op het zuiden, zijn de stenen terrassen van Steinporz. De bodem bestaat uit rotsen.

Proefnotities
Steinporz levert elegante Grüner Veltliner wijnen die goed in balans zijn, met een zachte structuur en veel diepte. Een elegant en charmante wijn.

Eten & drinken
Heerlijk bij kalfsvlees.

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen