• Lorem ipsum
Ferrari Ferrari Perle 2016 Trento  DOC

Ferrari Perle 2016 Trento DOC

Ferrari Perle 2016 Trento DOC heeft een diepgele kleur met gouden highlights. In de neus een fijn, intens boeket met tonen van amandelbloesem en reinette appels. Licht gekruid en met een hint van broodkorst. Ferrari Perle 2016 Trento DOC is in de mond Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Proefnotitie
De wijn heeft een diepgele kleur met gouden highlights. In de neus een fijn, intens boeket met tonen van amandelbloesem en reinette appels. Licht gekruid en met een hint van broodkorst. In de mond verleidelijk en elegant met een zeer aanwezige fluwelen textuur. Met licht fruitige aroma's van rijpe appel, en fijne hints van gist en zoete amandelen.

Domein
De legende van Ferrari begon in 1902 met Giulio Ferrari, en zijn droom om een wijn te maken in Trentino die kon concurreren met de beste Franse Champagnes. Giulio was een pionier; hij was de eerste die aanzienlijke hoeveelheden Chardonnay in Italië aanplante. Hij begon een paar zeer geselecteerde flessen wijn te produceren, met een obsessieve aandacht voor kwaliteit. De derde generatie van de Lunelli-familie houdt de Ferrari-droom levend. Marcello, Matteo, Camilla en Alessandro leiden het bedrijf met als doel innovatie en traditie te combineren en Ferrari de hele wereld over te brengen als ambassadeurs van de Italiaanse Art of Living. Ze hebben een diepgaande band met het territorium en respect voor het land. Alle wijnen van Ferrari zijn Trento Doc en worden exclusief geproduceerd van druiven die op grote hoogte in Trentino worden geteeld met behulp van duurzame landbouwmethoden.

Oogst
De druiven worden manueel geoogst.

Vinificatie
De wijn rijpt minimaal 5 jaar op de gisten.

Score
94/100 Robert Parker (The Wine Advocate) 2021.

LandItalië
WijnhuisFerrari
StreekTrentino - Alto Adigo
WijnsoortMousserende wijn
Inhoud0,75 L
Alcoholpercentage12,5%
DruivensoortChardonnay
Smaak
Gerecht
Klantbeoordelingen