• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Errázuriz Errazuriz KAI Carmenère 2009

Errazuriz KAI Carmenère 2009

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Druivensoort(en)
Carmenère, Syrah, Petit Verdot
Proefnotities
De kleur van de wijn is diep donker paars-rood. In de neus tonen van zwarte kersen, zwarte bessen, dadels en vijgen met een subtiele toon van blauwe bessen en een lichte kruidigheid van paprika en peper.
In de smaak heeft de wijn heel veel diepte, fluweelzachte tannines en in de afdronk het zwoele, volle fruit waarmee deze wijn is gemaakt. De goede zuurbalans geeft levendigheid aan de wijn. De complexiteit is groots. Deze wijn heeft een zeer goed bewaarpotentieel en zal na enkele jaren een nog mooiere ontwikkeling hebben van tertiaire fruittonen.
Eten & Drinken
Dit is een schitterende wijn in combinatie met everzwijn, entrecote of een harde kaas.
Bijzonderheden
Carmenère verdween in de 19e eeuw in Frankrijk als gevolg van de Phylloxera crisis. In 2005 introduceerde Errázuriz Kai als eerste iconische Carmenère wijn van Chili. De druiven worden geplukt in de allerbeste delen van de Don Maximiano wijngaarden. Door wijnautoriteiten als Robert Parker beschouwd als één van de beste Carmenères ter wereld..."the purest Carmenère to date"..."My favorite of the so-called icon wines is KAI", "This is a wine for hedonists only"!

 

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen