• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Errázuriz Errazuriz Aconcagua Costa Syrah

Errazuriz Aconcagua Costa Syrah

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

De druiven voor deze Errázuriz Aconcagua Costa Syrah zijn afkomstig van de Manzanar wijngaard op 12 kilometer afstand van de Stille Oceaan. De wijnstokken zijn geplant op een hoogte die varieert tussen de 100 en 200 meter boven de zeespiegel. De grond, die 30-40 cm diep is, heeft een klei-leem textuur en is gelegen op een laag rots van vulkanische oorsprong en leisteen. De wijngaarden zijn worden geirrigeerd d.m.v. het zogenaamde druppelsysteem. Regenval komt vooral veel voor in de wintermaanden, terwijl de zomerdagen matig warm zijn met 's ochtends mist en een koele bries in de middag.


Druivensoort(en)
Syrah


Vinificatie
De druiven worden in de ochtend met de hand geplukt en in dozen van 12 kg naar de wijnmakerij vervoerd. Daar worden ze ontsteelt, gekneusd en geperst. De wijn is gefermenteerd op roestvrijstalen tanks met een temperatuur van 24-28 ºC zonder toevoeging van extra gist. De wijn heeft gedurende 10-25 dagen op de schil gelegen waardoor de intens diepe kleur is ontstaan en de zachte textuur en volle smaak van de wijn is ontwikkeld.


Proefnotities
De kleur van deze wijn is helder en mooi violet rood. De neus is complex en heeft tonen van vers rood fruit als frambozen en kers, met aroma's van viooltjes, zwarte peper, zwarte bes, blauwe bes en een hint van rozemarijn. Het smaakpallet is fris en mineralig, met zeer fraaie tonen van het eerder genoemde rode en zwarte fruit. De syrah heeft een mooie kruidigheid. De subtiele tannines geven een sensationeel mondgevoel.


Eten & Drinken
Heerlijk in combinatie met lamsvlees of gegrilde varkenslapjes.


Bijzonderheden
Deze jonge wijn heeft een enorme persoonlijkheid, grote diepte en dat beloofd een lange levensduur op de fles!


Bekroningen
92 punten Decanter

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen