• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Epicuro Epicuro Negroamaro - Cabernet Sauvignon

Epicuro Negroamaro - Cabernet Sauvignon

Epicuro Negroamaro - Cabernet Sauvignon heeft een diepe rode kleur en een geurig bouquet, waarin zwarte pruimen, rozijnen, zoetige specerijen, koffie en chocolade te ontdekken zijn. Epicuro Epicuro Negroamaro - Cabernet Sauvignon is een zachte, vlezige en Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon heeft zijn wijngaarden liggen in Bari, Taranto en Brindisi in Puglia. De bodemstructuur van de wijngaarden van Epicuro Negroamaro Cabernet Sauvignon, verschilt iets van elkaar, maar allemaal hebben ze een ondergrond van klei en kalk.

Nieuwe naam en etiket, was de Nero Negroamaro Cabernet Sauvignon!!

Wijnhuis:
Epicuro
Druivensoort(en)
70% Negroamaro en 30% Cabernet Sauvignon.
Vinificatie
Modern gemaakt met controle van temperatuur. 30% van de wijn rijpt verder in grote eikenhouten vaten en 70% rijpt verder in roestvrijstalen vaten. De totale rijpingstijd is 9 tot 12 maanden.
Proefnotities
De wijn heeft een diepe rode kleur en een geurig bouquet, waarin zwarte pruimen, rozijnen, zoetige specerijen, koffie en chocolade te ontdekken zijn. Een zachte, vlezige en volle wijn met heerlijk rood fruit. Een warme en fluweelachtige smaak en een mooie lange afdronk.
Eten & Drinken
Heerlijk in combinatie met stevige pastagerechten en volle sauzen, maar ook bij vlees en lichte wildgerechten alsmede romige kaassoorten.
Bijzonderheden
Negroamaro is een blauwe druif uit Zuid-Italië en staat vooral aangeplant in Puglia. Letterlijk vertaald, betekent 'Nero' zwart en 'Amaro' bitter. Er bestaat een genetische verwantschap met de druif Xinomavro uit Griekenland. Negroamaro is een druivenras dat zeer geschikt is voor assemblage met andere druivenrassen.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen