• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
  • Hamersma 8
Ramón Bilbao Enaria Verdejo

Enaria Verdejo

Enaria Verdejo heeft een gouden kleur met een glinstering die aan citroenschil doet denken en is bijna lichtgevend. Prachtige geuren met authentieke aroma’s van de Verdejo druif, samen met gedroogde perzik en venkel. Fris, met een mooie structuur en uitst Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Enaria Verdejo, Serrada is gelegen in het uiterlijke noorden van D.O. Rueda waar de bodem voornamelijk bestaat uit steen en klei. Enaria Verdejo komt uit Rueda en is het wijngebied (en de naam van het gelijknamige stadje) gelegen in het noordwesten van Spanje bij de stad Valladolid. Enaria Verdejo komt uit een gebied met een lange geschiedenis waar al 500 jaar wijn wordt aangeplant (Verdejo). Er zijn dan ook veel wijngaarden gevestigd.
Wijnhuis
Ramón Bilbao
Bekroning
De Grote Hamersma 2014: 8
Druivensoort(en)
100% Verdejo.
Vinificatie
De oogst wordt volledig ’s nachts gedaan vanwege lagere temperaturen en minder oxidatie door het gebrek aan licht. De oogst gaat volledig machinaal. Na het kneuzen wordt het verkregen most gekoeld, het zwaartekracht principe wordt gebruikt voor de eerste klaring. Het gisten start twee-drie dagen later met gecontroleerde temperatuur en strikte hygiëne in het gehele proces.
Proefnotities
De wijn heeft een gouden kleur met een glinstering die aan citroenschil doet denken en is bijna lichtgevend. Prachtige geuren met authentieke aroma’s van de Verdejo druif, samen met gedroogde perzik en venkel. Fris, met een mooie structuur en uitstekende balans.
Eten & Drinken
Heerlijk bij gegrilde of gebakken garnalen, pasta(salade) en gegrilde vis.
Bijzonderheden
Het bijzondere etiket van Enaria is een eerbetoon aan de Spaanse kunstenaar Antoni Gaudí.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen