Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Domaine Bousquet

Domaine Bousquet, Jean Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was, zocht hij in de Nieuwe Wereld een plek om een nieuw wijnbedrijf, Domaine Bousquet te beginnen. Het werd uiteindelijk de Uco Valley, 70 km ten zuiden van Mendoza bij het plaatsje Tupungato. De ligging op 1200 meter dicht bij de Andes en de arme, zandachtige bodem met kiezels was volgens hem de ideale terroir voor kwaliteitswijnen. Het bleek een gouden greep. 
 
In 1997 was de Uco Valley een dorre vlakte aan de voet van de Andes. Jean Boukoele klimaat, de lage regenval en de hoge luminiciteit zijn ideaal voor de cultivatie van wijndsquet en enkele pioniers zagen hier de mogelijkheden voor wijnbouw. Het relatief, ruiven. 
Jean Bousquet is een hardwerkende Fransman die zijn stek in de Tupungato heeft
gevonden. De stijl van Domaine Bousquet wordt gekenmerkt door de expressie van de terroir met oog voor finesse en elegantie.
12,45
v.a. 6 flessen € 11,95
12,45
v.a. 6 flessen € 11,95