• Lorem ipsum
Dom Pérignon Dom Pérignon 2012 vintage Champagne in geschenkdoos 75CL

Dom Pérignon 2012 vintage Champagne in geschenkdoos 75CL

Dom Pérignon is er alleen in een vintage Champagne.
Elke vintage, jaargang is een creatie, en is uniek, die zowel het karakter van het jaar als het karakter van Dom Pérignon uitdrukt. Na minstens acht jaar in de kelders te hebben gerijpt, belichaamt de w Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Dom Pérignon Vintage 2012

Dom Pérignon Vintage 2012 brengt een wonderbaarlijke tien jaar ten einde: zonnig, brutaal, gul. De druiven bereikten een niveau van rijpheid dat niet gemakkelijk wordt overtroffen. Dom Pérignon Vintage 2009 is uniek, de tonen zijn majestueus. De gulle, warme en o zo geslaagde zomer van 2009 heeft ertoe geleid dat we deze Dom PérignonVintage 2012 in een paar woorden kunnen omschrijven: ‘Fruit. Glorieus Fruit’.

Het jaar begon met ongunstige voorwaarden die geruime tijd duurden. Een strenge winter werd gevolgd door een milde en regenachtige lente. Er ontstond lastig bloesem en er was een grote dreiging van meeldauw. Stormachtige dagen in juli zorgden voor de angst van een mislukte oogst. Augustus, echter, was een perfecte maand. De temperatuur was ononderbroken hoog en het was droog tot aan de oogst, met helaas een uitzondering voor de hagelbui die op 4 September Hautvillers, Verzenay en Chouilly teisterde. De oogst begon op 12 september onder idyllische omstandigheden. De vruchten waren prachtig volgroeid en perfect gezond. De pinot noir druiven bleken verrassend weinig kleur te bevatten.

Dom Pérignon Vintage 2012 is de 42e jaargang van deze super prestigieuze en verfijnde Champagne die op de markt komt – sinds de eerste, de jaargang 1921. We kunnen vaststellen dat in de 21e eeuw de frequentie van vintages is toegenomen. Het is te verklaren uit de klimaatsverandering én ook uit een verandering van filosofie, optiek, strategie van Richard Geoffroy. ‘Le millésime est témoin de l’année et nous l’élaborons tous les ans. Nous voulons livrer notre point de vue de l’année.’ Kort en goed: met Dom Pérignon wil men de kwaliteiten van (bijna) élk jaar tot uitdrukking brengen. Er zijn geen slechte jaren. De jaren zijn alleen alle verschillend. Dom Pérignon is altijd samengesteld uit om en nabij 50 procent wijnen van chardonnay en 50 procent wijnen van pinot noir. De chardonnay komt vooral uit de grands crus Chouilly, Cramant, Avize en Le Mesnil-sur-Oger en de herkomst van pinot noir is premier cru Hautvillers en verder voornamelijk de grands crus Aÿ, Bouzy, Verzenay en Mailly.

Dom Pérignon Vintage 2010 heeft een florale neus, een superzacht mondgevoel, is sappig en inspirerend en heeft een verfijnde, strakke afdronk. Alles perfect in balans, met kracht en elegantie. En vooral heel precies.

Kleur: Bleek, wit goud en de mousse is klein en fijn. Snoeren van subtiel kleine belletjes rijgen zich omhoog.

Geur: Meteen intens het fijne aroma van witte bloesem. Dat vermengd met limoen, grapefruit en ander citrusfruit. Daarachter de rijkere aroma’s van guave, perzik en nectarine. Alles intens en tegelijk heel verfijnd en lichtvoetig.

Smaak: Krachtige binnenkomst. Echt wijn. Rijk en verfijnd met een heerlijke sprankeling en de zo bij topchampagne horende strakke lijn, noem het mineraliteit – ‘droiture’ zeggen de Fransen.

Conclusie:Dom Pérignon Vintage 2012 maakt zijn reputatie weer dubbel en dwars waar. Grandioos zoals de constante kwaliteit van Dom Pérignon en het karakter van het oogstjaar 2008 hier op de meest feestelijke en tegelijk elegante manier samengaan.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen