Let op Cookies worden op deze website gebruikt voor de beste gebruikerservaring. Indien u verder gaat, gaat u akkoord met het ontvangen van cookies van deze website. Verder

Recent bekeken Recent bekeken

Diemersfontein

            
Diemersfontein en Thokozani


Gelegen in het wijngebied Paarl is Wellington een kleinere herkomstbepaling waar wijnen met een meer elegant karakter vandaan komen, zo'n 20 km ten noorden van 'wijnhoofdstad' Stellenbosch. Sinds de 40er jaren is dit prachtig gelegen Estate eigendom van de familie Sonnenberg.
De vader van de huidige eigenaar David Sonnenberg plantte begin 70er jaren de eerste wijnstokken aan, gevolgd door de winery die David zelf in 2000 liet bouwen.Zo kon hij wijnen produceren volgens zijn ultieme standaards en vergaarde hij talrijke bekroningen van de Zuid-Afrikaanse en internationale pers.
De wijnen van Diemersfontein zijn van grote klasse en behoren tot de 'premium brands' van deze regio.
Het Thokozani project ging in 2005 van start. Met dit project wil Diemersfontein deelname en ontwikkeling realiseren van mensen die geen mogelijkheid tot scholing en geen middelen hebben om zelf iets op te bouwen. In 2007 werd het Thokozani initiatief beloond met het WIETA certificaat voor ethische handel in agricultuur. Thokozani betekent "laat ons vieren". De filosofie van dit bijzondere wijnhuis, om de lokale bevolking te laten delen in het succes, sluit hier naadloos op aan. De personeelsleden van Thokozani zijn aandeelhouder en samen voor 30% eigenaar van het bedrijf. De grootste aandeelhouder in het bedrijf heeft een minderheidsbelang van 40% waardoor belangrijke beslissingen in overleg moeten worden genomen. Dit is de ultieme vorm van "empowerment".
Thokozani heeft behalve een wijnhuis ook ruimtes voor beurzen en congressen, een prachtige restaurant, guesthouses en een kunstatelier. Het etiket op de Thokozani flessen is een moderne uiting van inheemse kunst. Als onderdeel van het oudere en grotere Diemersfontein Wine & Country estate, produceert het jonge wijnhuis Thokozani populaire wijnen van grote kwaliteit. De kennis van het terroir en vinificatie van druiven uit deze regio zijn ongeëvenaard. Hierdoor biedt Thokozani wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!