• Lorem ipsum
  • Login voor voordeel
Caliza Caliza Blanco Chardonnay - Verdejo - Viura

Caliza Blanco Chardonnay - Verdejo - Viura

Een helder gele wijn met groene tinten. Heerlijke frisse aroma's van kruiden, appel, perzik en tropisch fruit. Een elegante wijn met een mooie, lange, zijdeachtige afdronk. Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Proefnotitie
Een helder gele wijn met groene tinten. Heerlijke frisse aroma's van kruiden, appel, perzik en tropisch fruit. Een elegante wijn met een mooie, lange, zijdeachtige afdronk.
Vinificatie
Druiven worden 's nachts geoogst; eind september en vroeg in oktober. Door de lagere temperatuur kunnen de druiven hun prachtige, aromatische karakter behouden. Na het persen, wordt de most gebruikt voor maceratie gedurende 6 tot 8 uur bij lage temperaturen om de maximale aroma’s te verkrijgen. De vergisting van elk druivenras wordt uitgevoerd bij een gecontroleerde temperatuur van 14-16 ºC in roestvrijstalen tanks om de maximale smaakstoffen vrij te laten komen. Het resultaat is een frisse en delicate wijn.
Ligging
In het voormalige koninkrijk Castilla-La Mancha in centraal Spanje, we kunnen het grootste wijnbouwgebied ter wereld vinden met een eindeloze uitgestrektheid van 300.000 hectare wijngaard. Het is ook de stampende grond van de beroemde roman van Miguel de Cervantes, Don Quixote. Het enorme gebied bedekt door deze Denominación de Origenes grenst aan Valencia en Murcia in het oosten, en Extremadura naar het westen, Andalusië naar het zuiden en Madrid naar het noordwesten. Het maken van wijn begon hier in de Romeinse tijd en was wijdverspreid tijdens de middeleeuwen. De veelzijdigheid hiervan land heeft toegestaan voor de introductie van een breed scala van internationale druivensoorten.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen