Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore
Deze Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore van de broers Martino en Maurizio Biscardo is intens en diep robijnrood. De Biscardo Ripasso della Valpolicella Superiore is samengesteld uit Corvina, Rondella en Molinara druiven. Na de persing wordt voor deze wijn het fermentatieproces opnieuw op gang gebracht, door de warme uitgeperste druivenschillen van de Amarone toe te voegen. Hierdoor krijgt de wijn alle kenmerken van een 'kleine' Amarone die een stuk sneller op dronk is en wat minder zwaar van smaak.
Druivensoort(en)
Corvina, Rondinella en Molinara
Vinificatie
De rijping van deze volle wijn vindt, gedurende 1 jaar, plaats in 30 hl grote Slavonsich eiken vaten. Het rijpingsproces wordt vervolgd gedurende een periode van 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
Eten & drinken
Lekker bij o.a.vleesgerechten.