• Lorem ipsum
Aotearoa Aotearoa Sauvignon Blanc Marlborough Pink

Aotearoa Sauvignon Blanc Marlborough Pink

De Sauvignon Blanc is de belangrijkste druif voor Nieuw Zeelandse wijnen. De neus van de Aotearoa Sauvignon Blanc Marlborough Pink geurt naar passievrucht, guave en verse aardbeien. De aanzet van de Aotearoa Sauvignon Blanc Marlborough Pink is zeer intens Lees meer...
Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Druivensoorten
98% Sauvignon Blanc en 2% Pinot Noir.

Proefnotitie
De Sauvignon Blanc is de belangrijkste druif voor Nieuw Zeelandse wijnen. De neus geurt naar passievrucht, guave en verse aardbeien. De aanzet is zeer intens en fruitig met een mooie mineralige touch.

Wijnhuis
Aotearoa komt uit de regio Marlborough op het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland. Het wijngebied Marlborough, met zijn 5.000 hectare aan wijngaarden, is hiermee het grootste wijnbouwgebied van het land.Nieuw Zeelandse witte wijnen genieten internationale faam onder wijnkenners. De verfrissende Sauvignon Blanc maakt indruk met een intense smaak en een exotisch aroma.

Bodem
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van vulkanisch gesteente.

Vinificatie
Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen gedurende 10-14 dagen. Geen malolactische gisting om zoveel mogelijk primair fruit en fraicheur in de wijn te behouden. De wijn rijpt na botteling nog 3 maanden op fles.

Eten & Drinken
Geniet van deze verfrissende wijn als aperitief op een zomerse avond of bij een lichte lunch.

Geen specificaties gevonden...
Klantbeoordelingen